• Zoek Delicatesse

100% focus op kroatische wijn: croatiangrapes

Croatiangrapes.com is importeur en groothandel van Kroatische wijnen. Passie voor wijn staat bij hen voorop, niet voor niets is de slogan: ‘Life is grape’. Als groothandelaar, winkelier of horecaondernemer ben je bij hen aan het juiste adres voor markante wijnen van bijzondere autochtone druiven.

Kroatië is wijnland

Kroatië is een zeer divers wijnland. Door de bijzondere geografische ligging is ditt het enige Europese land met alle vijf klimaatzone’s voor wijnbouw. Daarnaast kan het land bogen op een waslijst aan autochtone druiven met klinkende namen als Graševina, Bogdanuša, Pošip, Frankovka en uiteraard de beroemde Plavac Mali. Er wordt al eeuwenlang wijn gemaakt in dit bijzondere wijnland en alle ‘kleuren’ en stijlen.

Een mooie witte kaaswijn

De Bogdanuša druif is een autochtone Dalmatische druif afkomstig van het eiland Hvar. Letterlijk vertaald betekent het ‘godsgeschenk’. Van origine werd de wijn van deze druiven gedronken tijdens religieuze festivals. De druiven groeien op de door UNESCO beschermde Stari Grad velden.
Uitspraak: Winá Tsárítsj Boḡdánjoesjà
Wijnhuis: Vina Carić
Regio: Hvar, Dalmatië
Druif: Bogdanuša (letterlijk vertaald: godsgeschenk)
Jaar: 2017
Smaak: De wijn heeft een geur van gele pruimen, anijs en kweepeer. De smaak is weelderig, droog en sappig met mooie zuren.
Serveren bij: Bogdanjuša past bij vele soorten gevogelte of vis en is een zeer verrassende witte kaaswijn.
Ideale serveertemperatuur: 12 graden Celsius.
Type wijn: Droge witte kwaliteitswijn
Bijzonderheden: Bogdanuša is een sterke druif die zeer geschikt is voor het klimaat op het eiland Hvar. De zomers zijn er heet en droog wat de druif zeer goed aan kan. De druiven zijn met de hand geplukt en gesorteerd.
De oude Grieken hebben in 384 voor Christus de kolonie Pharos (Hvar) gesticht op de plek waar nu Stari Grad ligt.

Contact: info@croatiangrapes.com

Hoe uniek: een video van de maker….


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.