• Zoek Delicatesse

Ambachtelijk 5 granen meel van de schiedamse molens

Maalbedrijf

Het ambachtelijk maalbedrijf is gehuisvest in molen De Vrijheid waar ouderwets vakmanschap wordt gecombineerd met moderne kwaliteitseisen. Er wordt zoveel mogelijk duurzaam gemalen op de wind. Naast De Vrijheid wordt in Rotterdams Delfshaven molen De Distilleerketel gehuurd als extra maallocatie. Zij leveren steengemalen meelproducten aan bakkers, branderijen, groothandels, horecaondernemers en retailers.

Vakmanschap
Theo de Rooij is als ambachtelijk molenaar verantwoordelijk voor de productie. Hij maalt op twee koppels blauwe stenen en een koppel kunststenen. Steengemalen meel is een natuurproduct zonder allerlei toevoegingen.


De eigenschappen van het graan, de grondstof van onze producten, kunnen variëren onder invloed van bodemsamenstelling, weer en klimaat. Het vraagt kennis en ervaring om de kwaliteit van het graan te beoordelen bij inkoop en bewerking tijdens het maalproces. Als een molenaar zijn vak beheerst kan hij een puur kwaliteitsproduct leveren. Theo is molenaar in hart en nieren en heeft jarenlange ervaring als korenmolenaar op verschillende windmolens. Een goed product staat bij hem voorop.

Adres:
Molen De Walvisch
Westvest 229
3111 BT Schiedam
T 010 246 95 06
E-mail: molenwinkel@deschiedamsemolens.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.