• Zoek Delicatesse

Betuws wijndomein, wijnmaker van het jaar

Wijngaard in Erichem

Het Betuws Wijndomein is een wijngaard in Erichem. Met 21.500 stokken is het een van de grotere wijngaarden van Nederland. Sinds 2008 worden de wijnen van dit wijndomein duurzaam geproduceerd.

Duurzame wijnbouw

De familie Beker had aanvankelijk een kleinschalig akkerbouwbedrijf met graan en suikerbieten, maar zocht alternatieven die meer rendabel zijn. Het resulteerde in een wijngaard. In 2004 werden de eerste wijnstokken aangeplant. Bewust koos wijnmaker Diederik voor druivenrassen die bestendig zijn voor het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei. Zo kan hij duurzamer werken omdat hij minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken.

Wijnmaker van het jaar

Op diverse concoursen blijkt dat Diederik Beker tot de beste wijnmakers van de lage landen (Nederland & België) behoort. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen in 2017 werd Beker zelfs uitgeroepen tot Wijnmaker van het jaar. Een jaar later werd het Betuws Wijndomein uit 67 deelnemende wijngaarden gekozen tot een van de twee beste wijngaarden. Inmiddels worden de wijnen van het Betuws Wijndomein geschonken bij diverse sterrenrestaurants in Nederland en ook verkocht via de webshop van Artisan Wines.

Witte en rode wijnen

Voor de productie van witte wijnen maken ze bij het betuws wijndomein gebruik van druivenrassen als Johanniter, Solaris, Palatina en Souvignier Gris. Voor de rode wijnen wordt gebruik gemaakt van druivenrassen als Regent, Cabernet Cortis, Muscat Bleu en Pinotin. Deze LingeRood|Cuvée Barrique is gemaakt van de druivenrassen; Pinotin en Regent. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Na een rijpingsperiode van 12 maanden, op eikenhouten barriques, ontstaat een volfruitige wijn met subtiele hout nuance. LingeRood|Cuvée Barrique heeft een smaak van zwarte kersen en framboos. De zachte tannine van de barrique lagering zorgen voor een soepele afdronk.

Wil je naast deze prachtige rode wijn ook kennis maken met andere ambachtelijke wijnen Van het Betuws Wijndomein of een ander wijnhuis? Op Artisanwines.nl ontdek je nog meer unieke en authentieke wijnen.

Contactgegevens:
Telefoon: +31 (0)6 48547251
E-mail: info@artisanwines.nl    
Website: www.artisanwines.nl 

3 gedachten over “Betuws wijndomein, wijnmaker van het jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.