• Zoek Delicatesse

Colonjes cuvee circule uit Wijndorp Groesbeek

colonjes

Wijndorp Groesbeek

Zes Groesbeekse, enthousiaste wijnboeren gingen tussen 2001 en 2006 de uitdaging aan en plantten een groot areaal aan wijnstokken op vaak zuidelijk gelegen hellingen. In Nederland verrees een echt wijndorp. Het is niet nodig om naar het Zuiden af te zakken om langs wijngaarden te fietsen of te wandelen.

Nederlands Wijnbouwcentrum

Het Nederlands wijnbouwcentrum vormt het hart van het wijndorp. Hier worden de geoogste druiven verwerkt in de kelder. Het hele proces, van druiventeelt tot wijn, gebeurt op een verantwoorde manier, die goed is voor mens, druif en planeet. Het wijnbouwcentrum biedt diverse arrangementen aan, die bij  de liefhebber van wijn zeker in de smaak vallen. Van een proeverij in de wijngaard, een wandeling of tocht op de fiets tot een rondrit langs de wijngaarden in de wijntrein. Je kunt hier terecht voor kennis over wijnproductie, wijneducatie en zelfs wijnanalyse. Hier belééf je wijn. Na de rondleiding en de informatie die je hebt gekregen, neem je bij voorkeur plaats op het terras, dat uitzicht biedt op de wijngaard. Een mooiere plek voor een proeverij kun je je  niet wensen. En als het naar meer smaakt, koop dan een fles lokale wijn om thuis na te genieten.

Colonjes

Colonjes is gevestigd op de zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek. Sinds 2001 heeft de Colonjes zich ontwikkeld tot een toonaangevende producent van Nederlands wijnen. Met 13 ha wijngaard is de Colonjes ook de grootste biologische wijngaard van Nederland.

In de eigen wijnkelder worden de verschillende druivenrassen verwerkt tot witte, rode, rosé en mousserende en wijn. De druivenstokken zijn aangeplant op een rijke lössbodem en dat proef je terug in de wijnen, die vol van smaak en zeer mineraalrijk zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wijnen van de Colonjes regelmatig in de prijzen vallen bij verschillende internationale wijnkeuringen. 

Nederlands Wijnbouwcentrum
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek
T. 024 – 711 10 80
M. welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.