• Zoek Delicatesse

De favoriete delicatesse van Koningin Maxima

Mi Nona, Dulce de leche Uit Argentininië

Karamelcrème, heerlijk als broodbeleg, op pannenkoeken, in desserts, als vulling voor gebak en nog veel meer.  Dulce de Leche behoort tot de meest authentieke producten uit Argentinië en heeft een lange geschiedenis. Het wordt bereid uit melk, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kleurstoffen, en is glutenvrij, rijk aan proteïnen, calcium en vitamines. Silvia Piezzi, geboren Argentijnse, importeert de goudgele lekkernij naar Nederland onder de naam Mi Nona (mijn oma). Koningin Màxima kreeg als eerste een paar potjes toegestuurd en liet weten dat ze het erg lekker vond.

Karamelcrème, heerlijk als broodbeleg, op pannenkoeken, in desserts, als vulling voor gebak en nog veel meer. 

Dulce de Leche behoort tot de meest authentieke producten uit Argentinië en heeft een lange geschiedenis. Het wordt bereid uit melk, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kleurstoffen, en is glutenvrij, rijk aan proteïnen, calcium en vitamines. Silvia Piezzi, geboren Argentijnse, importeert de goudgele lekkernij naar Nederland onder de naam Mi Nona (mijn oma). Koningin Màxima kreeg als eerste een paar potjes toegestuurd en liet weten dat ze het erg lekker vond.

De liefde bracht Silvia Piezzi in 1982 naar Nederland. Toen ze bij een bijeenkomst Máxima ontmoette, vroeg ze haar wat zij van Argentinië het meeste miste. Het antwoord was: dulce de leche. Silvia besloot deze typisch Argentijnse lekkernij te gaan importeren. Als eerbetoon aan haar moeder en omdat haar zoon zijn oma nooit zal leren kennen, plakte ze haar moeders foto op de potten en noemde ze het product Mi Nona (Mijn Oma). Het blauw met witte etiket verwijst naar de kleuren van de Argentijnse vlag.

Dulce de leche is een zeer veelzijdig product. Het is bijvoorbeeld heerlijk op een boterham, op pannenkoeken, in desserts, als vulling voor gebak en over (gedroogd) fruit. Laat je culinaire fantasie er maar op los!

Meer weten?

Silvia Piezzi

forever4F@hotmail.com

www.minona4f.com

Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.