Feestelijke afsluiting van een dessert rond 1800

Foreburgh’s Klinkertje van Bakker Klink uit Voorburg

Rond 1800 wordt het Klinkertje ontwikkeld door Bakker Klink. Een “gebacken bol van sûker, rosîne, corinthenen de canelle, smakelyck gestopt met den spîse van amanderen en de honick”. Het werd de steeds terugkerende feestelijke afsluiting van een Foreburger Klinker maaltijd in herberg De Swaen. Delftse studenten kwamen er speciaal voor in hun rijtuigen naar Voorburg gereden. Nu nog steeds een product waar we trots op zijn.

Bakker Klink, het verhaal en de geschiedenis

De bakkerij van Bakker Klink is onlosmakelijk verbonden met de regio en speciaal de gemeente Voorburg. Zo wordt in het pand aan de Herenstraat al sinds 1612 brood gebakken. Sinds 1795 is dat onder de naam van Bakkerij Klink. Er zit daarmee veel historie in het pand. En dat voel je. Het team van brood- en banketbakkers is een trouwe garde waarvan er sommige al bijna hun hele carrière bij ons in dienst zijn. De verhalen die zij kunnen vertellen over bijna ieder plekje in onze bakkerij zijn talrijk. Natuurlijk horen bij zo’n oud pand ook ongemakken. Het pand is in de afgelopen 225 jaar immers vaak aangepast of uitgebreid en zit midden in een woongebied. Dat geeft een heel andere indeling dan wanneer we morgen een nieuwe bakkerij zouden bouwen op een bedrijventerrein. Toch houden we ervan bij Bakker Klink, van die oude vertrouwde sfeer.

Contactgegevens

Direct bestellen?

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *