• Zoek Delicatesse

Hoeksche truffel CHIPS

Hoeksche chips truffel
Hoeksche chips truffel

Hoeksche Truffel Chips

Iedere dag worden op boerderij Hoeksche Hoeve natuurlijke chips gebakken. De Hoeksche chipsbakkers gebruiken alleen natuurlijke producten en geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voor de chips worden alleen de zelf op duurzame wijze en in uitstekende kleigrond geteelde aardappelen gebruikt. Door vervolgens alleen de beste aardappelen te kiezen en deze met schil te bakken, krijgt de Hoeksche Chips die pure, authentieke aardappelsmaak. De smaak, die per seizoen verschilt, blijft het belangrijkste uitgangspunt. De Hoeksche Chips is al in meer dan 1000 winkels in Nederland te koop.

Truffel uit Umbrië

Ze zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met het Italiaanse bedrijf Giuliano Tartufi. Hierdoor is het mogelijk om chips gemaakt van aardappelen uit de Hoeksche Waard te combineren met echte truffel uit Umbrië. Dit leidt tot een zeer lekker product, namelijk truffelchips. Als dat niet lekker uniek klinkt….

Duurzaam product

Omdat de teelt en verwerking van de aardappelen op het eigen bedrijf plaatsvindt, heeft de Hoeksche Chips weinig foodmiles of carbonfootprints. Deze termen komen uit Engeland, waar men veel waarde hecht aan de minimale bijdrage van ons eten aan de uitstoot van CO2. Hoeksche Chips scoort hierbij heel goed. Sinds september 2010 maakt het bedrijf bijna volledig gebruik van zonne-energie voor de bewaring van de aardappelen. Doordat de aardappelen met schil worden gebakken, is er geen aardappelafval zoals schillen of zetmeel. De gebruikte zonnebloemolie wordt gebruikt voor biodiesel en krijgt zo een tweede leven. De afgekeurde chips gaan naar een vergister waar er energie van gemaakt wordt. De ongeschikte aardappelen worden als veevoer gebruikt. Hierdoor heeft Hoeksche Chips geen afvalproducten en een minimaal energieverbruik.

Meer informatie:

Hoeksche Hoeve B.V.
Postbus 5237 tel: 06 22 90 54 15
3295 ZJ ‘s-Gravendeel
info@hoekschechips.nl

De making off….Hoeksche Chips: Lekker en Uniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.