
Koolzaadolie
Koolzaadolie kan goed als grondstof voor voedseldoeleinden worden gebruikt. Het bevat Omega 3 en Omega 6 vetzuren, die gezond zijn doordat ze vallen onder de zogenaamde meervoudig onverzadigde vetzuren. In Europa wordt de olie voor het grootste deel gebruikt als grondstof voor margarine. Verder wordt het gebruikt als bakolie en als spijsolie.
In Duitsland bijvoorbeeld neemt het gebruikt van koolzaadolie voor voedseldoeleinden snel toe en is koolzaadolie als bakproduct gewoon in de supermarkt te vinden. In dat land is ongeveer 11 procent van de consumptie-olie koolzaadolie. In Canada is dit zelfs 40 procent.
Ook in Nederland gebruikt men steeds vaak koolzaadolie in de keuken.
Eigenschappen
- – Veelzijdige olie die in geen enkele keuken zou mogen ontbreken en die gebruiksvriendelijk is.
- – Laag percentage verzadigde vetzuren
- – Rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren
- – Gunstige verhouding tussen Omega-6 en Omega-3 vetzuren
- – Hoog gehalte aan Linoleenzuur ( Omega-3)
- – Rijk aan Vitamine E
- – GMO – vrij
Meer informatie
Jan (LJ) van Gerner
06-22 370 872
j.vangerner@colzaco.nl