• Zoek Delicatesse

Lokaal westland: Zoetzure groene tomaat

Zoutzure Tomaat

Bij Lokaal Westland worden groene tomaten verkocht die ingemaakt zijn in zoetzuur.

De groene tomaten zijn stevig en worden gesneden in dunne plakken of kleine blokjes. Het mengsel van azijn, suiker en diverse kruiden wordt gekookt. V De tomaten worden overgoten met dit hete mengsel en de potten worden gesloten. Door de hete vloeistof trekt de pot vacuĆ¼m en de suiker en azijn zorgen voor de conserverende werking zonder chemische toevoegingen.

Dat is kort even technisch het verhaal hoe het gemaakt wordt, maar meer belangrijk is natuurlijk waar het om draait:

Het smaakt gewoon heel lekker op een hamburger, een boterham met kaas, een hotdog of als onderdeel van een borrelplank. De fris-zure smaak past heel goed bij kaas, vlees en diverse groenten.

Bakker Tomaten, met passie voor smaak en kwaliteit

In de kas van 60.000 vierkante meter staan 225.000 planten. Daar groeien jaarlijks meer dan 37 miljoen tomaten aan. Onder het glas rijpen de trostomaten van het ras Foundation met de juiste dosis licht en in balans met mens, milieu en maatschappij. De 5.000 hommels die in de kas vliegen bestuiven wekelijks ruim 1 miljoen bloemetjes.

Daarna groeien de vruchten uit tot mooie uniforme tomatentrossen. De bestrijding van natuurlijke plagen in de kas gebeurt met biologische bestrijders. Zo ontstaat er een natuurlijk evenwicht in de kas. De Bakker Westland staat voor passie voor de smaak en liefde voor het product. Van generatie op generatie.

Lokaal Westland

Bovendijk 67A, 2295 RX Kwintsheul info@lokaalwestland.nl | tel. (0)174 221070

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.