Meesterlijke rookworst uit den Haag

Van Slager Henry Jeursen uit Loosduinen, den Haag

Het maken van een goede worsten is niet voor iedereen weggelegd. “Je moet goed kunnen proeven” legt Henry uit. “Ik gebruik varkensdarm, rund- en varkensvlees, zout en specerijen. Foelie,nootmuskaat, koriander, gember en peper en het recept is al van mijn grootvader en meer dan een eeuw oud. Ik keur persoonlijk al mijn vlees en draai daarna de worsten op gevoel en daarom weegt geen enkel exemplaar hetzelfde. Voor vrouwen maak ik eenpersoons worsten die ik oorbellen noem. Mannen houden meer van een groter exemplaar.”

Worstenmaker Henry

Uit een zak schept hij beukenmot in de vuurla onder in de rookkast. die van binnen pikzwart is. De beukenmot wordt aangestoken en na een paar uur hebben de worsten een goudkleurig velletje en de kenmerkende rooksmaak. Henry is meester worstenmaker en de derde in rij van de familie… als dat niet lekker uniek is?

Zelf ervaren en proeven?

Slagerij Jeursen
Loosduinse Hoofdplein 221
2553 CR Den Haag
070-3971430

www.slagerijjeursen.nl
info@slagerijjeursen.nl

Lees meer over de geschiedenis van Slager Jeursen

Bron: Algemeen dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *