• Zoek Delicatesse

Meesters van de halm: Granola’s

Granola’s

Al de biologische granola’s zijn 100% vegan, biologisch, volkoren en bevatten geen palmolie. Bij de meeste gebakken muesli’s, ofwel granola’s, is het suikergehalte erg hoog. Toch zijn er binnen het assortiment voldoende opties voor een gezonde biologische granola met minimale suikers.

Al de biologische granola’s zijn 100% vegan, biologisch, volkoren en bevatten geen palmolie. Bij de meeste gebakken muesli’s, ofwel granola’s, is het suikergehalte erg hoog. Toch zijn er binnen het assortiment voldoende opties voor een gezonde biologische granola met minimale suikers. Wil je een granola zonder toegevoegde suiker kopen? Goed nieuws, de suikerarme granola bevat minder dan 5 gram suiker per 100 gram. De eiwitrijke granola heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze meer dan 20 gram per 100 gram bevat, een granola vol proteine dus! Deze vezelrijke granola bevat bijna 25 gram vezels per 100 gram. Even ter vergelijking, dat is meer dan in 5 sneden volkorenbrood per portie!

Vaak zijn granola’s met honing gezoet waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten.De granola’s zijn 100% plantaardig aangezien deze granola’s zonder honing is gebakken. Verder verkiezen we altijd plantaardige toevoegingen over dierlijke.

De beste granola – lekker biologisch! Ze hebben de productie van onze granola’s vanaf de oogst tot en met het verpakken in eigen hand. Hierdoor kunnen ze altijd de beste kwaliteit bieden en produceren we lekker verse granola. Een enorm korte keten dus!

Wat is granola?

Wat is granola eigenlijk? Hoe zit het nu met cruesli’s, crunchy’s, granola’s? Dit zijn over het algemeen allemaal producten waar zoetstoffen (honing, agavesiroop, tarwestroop, etc.) aan toegevoegd zijn om een krokantere bite te krijgen. Wij zijn van mening dat er een verschil is tussen granola’s en crunchy & cruesli’s. Vanuit de geschiedenis gezien is een granola een gebakken muesli. Je kocht een zak muesli en daar deed je olie en bijvoorbeeld honing bij en dat bakte je dan in de oven. De noten (en soms ook vruchten) werden dan mee gebakken. Bij een cruesli en crunchy is dit niet het geval. Omdat de noten mee gebakken worden geeft dit een hele andere smaak. Bij crunchy’s en cruesli’s worden alleen de granen gebakken en worden de noten en vruchten later toegevoegd.

Regelmatig wordt granola gezoet met honing. Ze hebben ervoor gekozen om granola zonder honing te produceren. Zo is de granola helemaal vegan! We hopen dat het duidelijker is wat granola nu eigenlijk is!

Granola recepten

Met granola kun je veel meer doen dan het alleen in een bakje (plantaardige) melk of yoghurt doen. Je kunt er granola koekjes of granola repen van maken.

Granola online kopen? Alle producten zijn beschikbaar in de webshop van Meesters van de Halm !

De Halm

De Morgenstond 11b , 5473HE Heeswijk-Dinther

T: +31 413 29 30 90

E: E-mail ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.