• Zoek Delicatesse

Orchid Blond, bier van een orchidee

Het idee is ontstaan door een concept binnen Opti-flor. Begin 2019 bracht het bedrijf een nieuw uniek concept op de markt genaamd ‘Aromio’. Een geurende orchidee in 3 verschillende kleuren. De plant ruikt zoet en zeer fris. Ideaal in een blond zomers biertje. In samenwerking met Brouwerij de Werf werden er verschillende recepten getest, totdat de perfecte smaak uiteindelijk gerealiseerd was. Een jaar later werd het recept goedgekeurd en bracht Opti-flor haar eerste bier op de markt genaamd ‘OrchidBeer’.

Webshop en informatie

Eind vorig jaar lanceerden Jop en Niels Hendriks ‘Naturalbeer’, een webshop waar je terecht kunt voor het neusje van de zalm onder de ‘bloemige’ speciaalbieren. Zowel de consument als zakelijke klant kan er aankloppen voor smaakvol orchideeënbier, chrysantenbier en tulpenbier.

In eerste instantie was dit biertje alleen bedoeld als relatiegeschenk, vertelt Niels, maar al snel bleek er veel meer interesse voor te zijn. Leuk, maar niet de corebusiness van de kweker. Jop een Niels wilden de verkoop echter wel oppakken en besloten het gelijk breder te trekken. “Wij hebben een bijzonder product, maar recentelijk zijn er binnen de sierteelt nog een aantal andere speciaalbieren met botanische ingrediënten in omloop gebracht. Zo heb je het Belgisch chrysanten bier van Gediflora, gemaakt met een chrysantenextract genaamd ‘Mum beer’; en presenteerde recentelijk bollenkwekerszoon Thijs Rotteveel uit het Noord-Hollandse Breezand ‘Polders tulips beer’. Omdat deze in de buurt nergens te krijgen zijn, besloten we ze op te nemen in ons assortiment.”

Contact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.