• Zoek Delicatesse

Pane Picante: Meesterbakker Roodenrijs

pane picante

Pane picante: een duurzaam en smaakvol toastje van Meesterbakker Roodenrijs

Duurzaamheid, het lijkt wel een modewoord. Bedrijven worden voortdurend gewezen op duurzaam ondernemen. Maar wat kan een bakker hiermee? Meesterbakker Roodenrijs neemt het onderwerp zeer serieus en heeft op dit vlak al verschillende initiatieven genomen. Denk aan gebruik van lokale ingrediënten, groene stroom, levering aan de voedselbank en sponsoring van allerlei maatschappelijke doelen.

Weggooien is zonde

Omdat brood en banket in de winkels van Roodenrijs altijd vers moet zijn, blijven er elke dag wel producten over. Weggooien is zonde en daarom gaat brood dat over is naar de Voedselbank, de kinderboerderij of de varkensboer. Andere overgebleven producten worden aangeboden in een app tegen voedselverspilling (Toogoodtogo). Het ‘oude’ brood wordt bovendien in de bakkerij opnieuw gebruikt als paneermeel voor de saucijzenbroodje én voor een lekker en uniek product: pane picante.

Lekker krokant

Pane picante zijn knapperige toastjes van overgebleven brood. Het brood wordt in kleine stukjes gesneden, gemarineerd en daarna nog een keer gebakken tot het lekker krokant is. Zo ontstaat er een heerlijk crackertje voor bij de borrel!

Waar te koop

Meesterbakker Roodenrijs
Klik hier voor winkeloverzicht
info@roodenrijs.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.