Unieke verhalen

De Westlandse Bierbrouwer ZWOL Westlandse Bierbrouwerij ZWOL is ontstaan vanuit een gepassioneerde hobby. Zij, Ad ZWinkels en Marty OLsthoorn, brouwen al enkele jaren met veel plezier uiteenlopende biersoorten en zijn daarbij steeds op zoek naar de lekkerste combinaties van mout en hop. Zij brouwen voornamelijk traditionele bierstijlen, maar geven die een eigen identiteit, welke ook terug te vinden is in de namen van hun bier. Zij zijn trots op hun Westlandse roots. Die vind je ook terug
Zoutzure Tomaat Bij Lokaal Westland worden groene tomaten verkocht die ingemaakt zijn in zoetzuur. De groene tomaten zijn stevig en worden gesneden in dunne plakken of kleine blokjes. Het mengsel van azijn, suiker en diverse kruiden wordt gekookt. V De tomaten worden overgoten met dit hete mengsel en de potten worden gesloten. Door de hete vloeistof trekt de pot vacuüm en de suiker en azijn zorgen voor de conserverende werking zonder chemische toevoegingen. Dat is
Kookboek: Smaak van de WaardSmaak van de Waard is hét kookboek met streekproducten uit de Krimpenerwaard, Rotterdam en omgeving. Met de recepten in dit kookboek wil chef Esther van Leeuwe lezers enthousiast maken voor streekproducten. Steeds meer mensen beseffen dat smaak en duurzaamheid bij elkaar horen. Lokaal worden producten geteeld van uitstekende kwaliteit.Esther van Leeuwe verzorgt met Smaak van de Waard lekkere, duurzame en gezonde catering met lokale producten vanuit Krimpen aan den IJssel. Denk
Chocolade en meer! Le Cacao is een ambachtelijke chocolaterie in Wateringen. Je kunt hier niet alleen terecht voor heerlijke chocolade, maar ook voor lekkere koffie & thee, diverse kadootjes en een leuk uitje. De Chocolatier Mike Pottuijt is de eigenaar en chocolatier van Chocolaterie Le Cacao. “Doordat mijn opa banketbakker was, wist ik al op jonge leeftijd dat ik ook die kant op wilde. Na de middelbare school heb ik de banketbakkersopleiding gedaan en ben
AMERSFOORTSE KEESJES® de specialiteit van Bakkerij Vonk.Sinds 1754 worden de specialiteiten van de familie Vonk gebakken. Eerst in Amersfoort en sinds 1999 is de bakkerij in Bunnik gevestigd.Het Amersfoortse KEESJE® is een zachte stevige koek van ongeveer 5 x 8 cm en 1 cm hoog. De koek houdt het midden tussen ontbijtkoek en speculaas en heeft een bijzondere smaak. De kruiden worden al vanaf het begin in 1754, gemengd door de bakker zelf. Eerst waren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *