Unieke verhalen

Van Slager Henry Jeursen uit Loosduinen, den Haag Het maken van een goede worsten is niet voor iedereen weggelegd. “Je moet goed kunnen proeven” legt Henry uit. “Ik gebruik varkensdarm, rund- en varkensvlees, zout en specerijen. Foelie,nootmuskaat, koriander, gember en peper en het recept is al van mijn grootvader en meer dan een eeuw oud. Ik keur persoonlijk al mijn vlees en draai daarna de worsten op gevoel en daarom weegt geen enkel exemplaar hetzelfde.
Komt uit Rotterdam.. De ‘Lekkerste Marmelade ter Wereld 2019’, is dit jaar maart in Engeland gewonnen door A&E Gourmet met hun product ‘The Royal Delicacy’, Deze marmelade is vervaardigd met biologische bittere Sevilla-sinaasappelen uit Spanje, 30 jaar oude sherry “Del Duque” en Siberische pijnboompitten. Daarnaast heeft A&E Gourmet dit jaar ook nog drie gouden en zes zilveren titels behaald! The Royal Delicacy is te koop bij Fortnum & Mason in London, die hofleverancier is van

13 november 2019

Bossche lulkoek

Bossche Lulkoek …Bossche Lulkoek Een heerlijk krokant roomboterkoekje met een zachte smaak van lemon en anijs. De Bossche Lulkoek is een gek maar smakelijk koekje. Leuk om cadeau te geven, maar zeker zo lekker om zelf van te genieten. De vorm van deze lulkoek is geïnspireerd op enkele laatmiddeleeuwse metalen speldjes die in ‘s-Hertogenbosch zijn opgegraven De speldjes waren ongeveer 4 cm lang en gemaakt van een legering van tin en lood. Als het nieuw