
Naar een heel oud recept
Toen Ton Verbraeken in een oude envelop een bierrecept vond, wist hij direct dat hij iets bijzonders in handen had. Het recept was van zijn grootvader, die uitbater van een cafe in Kwintsheul was geweest en daar ook een vergunning om zelf bier te brouwen had. In 2006 ging Ton Verbraeken met het recept, dat toen al meer dan een eeuw oud was, naar een brouwerij en vrij snel daarna stroomden de eerste vaten vol Westlands Goud. Een natuurzuiver blond bier gebaseerd op een authentiek Westlands familierecept.
Het was niet nodig om lang na te denken over de naam van dit streekbier. Westlanders spreken van ‘goud’ als iets heel erg goed is. Waren ze in het Westland nooit vies van een biertje, streekbier bestond tot die tijd nog niet. Het biertje werd dan ook goed ontvangen in lokale cafe’s en restaurants. Inmiddels zijn de bieren met z’n drieën: na Westlands Goud kwam de donkerder abdijvariant Westlands Dubbel Goud en ook het knisperige frisse Westlands Wit Goud. Onder andere drinkbaar bij Restaurant Niven, maar ook te koop in plaatselijke slijterijen en supermarkten in het Westland.

Westlandse Bieren B.V.
Naaldwijkseweg 72
2291 PA Wateringen